Børnefamiliesamtaler

Anne Marie Eskildsen

Børn er loyale, og tavshed kan skabe følelser af
usikkerhed, skyld og forkerthed.

Hvorfor samtaler med børn og forældre:

Vi kan alle blive udsat og få det svært, det kan bl.a. dreje sig om en dyb sorg, skilsmisse, kriser, fysisk eller psykisk sygdom eller andet.
Det ønsker vi ikke for vores børn, og vi forsøger at beskytte dem, derfor kommer vi nogle gange til i bedste mening, at fortie og forsøge at skjule det skete for vores børn og unge.

Børnene er dybt afhængig af os voksne, og følger derfor intens med i, hvad der sker i vores liv, og ofte ved de meget mere, end vi tror. Er vi ikke sammen med dem om det svære, og taler vi ikke med dem om det, efterlades de ensomme og uden mulighed for at dele det med nogen.

Her hos mig er der mulighed for, at få hjælp til at tale med dit barn, og sammen forbereder vi os på, hvordan vi gør det bedst muligt.

Hvordan:

Forinden mødes vi voksne en til to gange enten jer eller hos mig, og taler om familiens aktuelle situation samt hvad der er brug for at få sagt. Først derefter inddrager vi barnet.

Ved at tale sammen som en familie, og inddrage barnet i det, der er svært,
styrkes barnets mentale sundhed og mulighed for handle fremadrettet.

Karen Glistrup

Jeg har hentet inspiration hos Psykoterapeut Karen Glistrup, og har i mange år med succes afholdt børnefamiliesamtaler på
Psykiatrisk afdeling Vejle ud fra hendes koncept.

“Kære Anne Marie Jeg har altid været glad og tilfreds med samtalerne ude ved dig. At skulle dele det aller mest sårbare kræver, at man har tillid til den man sidder overfor. Jeg har tillid til dig og ved, at du altid er ærlig og fortæller mig, hvad du mener! Knus og mange tak for dig  og din måde at være på overfor mig!”

Fra en glad klient